Verrassingsbezoek Sinterklaas

verrassingsbezoek-sinterklaas-png Op 2 december was er een gezellig etentje van en voor de leden van het voedselcollectief. Iedereen had lekkere gerechten meegebracht en we zaten net aan de soep of… Sinterklaas kwam binnen. Hij had lovende woorden voor verscheidene actieve leden. Magda en Abel mochten zelfs bij hem op schoot. Vervolgens zette de goedheiligman zijn mijter af en at gezellig een hapje mee!

Magda en Abel op schoot bij de Sint
Foto: Aad van Calsteren

Wat zegt een keurmerk nu eigenlijk echt?

Je bent bewust bezig met wat je koopt en eet, maar het is niet altijd makkelijk om overzicht te houden in de beschikbare overvloed. Gelukkig verschaffen keurmerken en de informatie op de verpakking duidelijkheid – of niet? – Door: Monique BrouwerLees meer >

Boontjes uit Afrika

Al eeuwenlang halen we een deel van ons voedsel uit verre streken: suiker, koffie, thee, chocola, bananen, specerijen, rijst… we kunnen niet meer zonder. Maar met het invoeren van typisch Nederlandse groenten en fruit uit ontwikkelingslanden gaan we een nieuwe fase in – Door Gonda SlurinkLees meer >

Een gezonde bodem, basis van ons bestaan

Wereldvoedselorganisatie FAO heeft 2015 uitgeroepen tot het ‘Internationale Jaar van de Bodem’. De FAO wil dit jaar zoveel mogelijk mensen kennis laten nemen van het belang van een gezonde bodem. Een mooie aanleiding om ook in deze nieuwsbrief stil te staan bij dat wat welbeschouwd het fundament is van ons bestaan – Door Monique Brouwer.Lees meer >

Kromkommers: opeten of weggooien?

Over voedselverspilling en wat we er zelf aan kunnen doen

Voedselverspilling is hot. In de media is er veel aandacht voor en er verschijnen allerlei ‘kliekjeskookboeken’. Zelfs supermarkten zien er ineens heil in om iets minder perfecte groenten en vruchten in de schappen te leggen. Wat is voedselverspilling? Wat zijn de gevolgen en wat kunnen we er zelf aan doen? – Door Monique BrouwerLees meer >