Voedselkollektief Amersfoort

Voedselkollektief Amersfoort wil de lokale, biologische landbouw stimuleren en boer en buur dichter bij elkaar brengen. Wij betrekken onze groenten, fruit en zuivel rechtstreeks bij regionale boeren en telers binnen een straal van 25 kilometer rondom Amersfoort.

Wil je lid worden van het Voedselkollektief? Kom dan langs op een infoavond. Of geef je interesse aan. Het is namelijk echt nodig dat je er wat meer van weet voordat je er aan begint. Stuur daarvoor een mailtje aan communicatieteamvoko@gmail.com

Laatste nieuws

Leden Voedselkolletief schenken planten aan de nieuwe plek van De WAR In de loop van 2021 gaat het Voedselkollektief over naar de nieuwe locatie van De War aan de Heiligerberweg 34-36. Daar wil het Voedselkollektief natuurlijk bijdragen aan leveren. Wekelijks wordt er op zondag al hard gewerkt aan het groen aan de Heiligenbergerweg 34-36 vooral door een parkeerplaats om te toveren tot een pracht binnentuin. VOKO-leden zijn daar ... lees verder...

Lenteomelet met raapstelen Lunchgerecht voor 4 personen Ingrediënten 6 eieren melk 50 gram hamreepjes 1 sjalot 100 gram raapstelen Olijfolie Peper en zout Bereidingswijze Klop de eieren heel kort los met peper, zout en een scheut melk en voeg de hamreepjes toe. Snipper een sjalot en fruit deze in wat olijfolie in een koekenpan zacht en glazig. Was en snijd de raapstelen in stukjes en bak ze op hoog vuur enkele ... lees verder...

Raapstelensoep Voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten 1 ui 200 gram raapsteeltjes 1 liter kippen- of groentebouillon 100 ml room Olijfolie Peper Verse bieslook of peterselie Bereidingswijze Snipper de ui en fruit deze zachtjes zonder te veel te kleuren in olijfolie. Was en snijd de raapsteeltjes. Voeg deze toe aan de ui als deze glazig is en laat het in enkele minuten op middelhoog vuur slinken. Voeg de bouillon ... lees verder...