Voedselkollektief Amersfoort

Voedselkollektief Amersfoort wil de lokale, biologische landbouw stimuleren en boer en buur dichter bij elkaar brengen. Wij betrekken onze groenten, fruit en zuivel rechtstreeks bij regionale boeren en telers binnen een straal van 25 kilometer rondom Amersfoort.

Wil je lid worden van het Voedselkollektief? Kom dan langs op een infoavond. Of geef je interesse aan. Het is namelijk echt nodig dat je er wat meer van weet voordat je er aan begint. Stuur daarvoor een mailtje aan communicatieteamvoko@gmail.com

Laatste nieuws

Slome boerenkool Voor vier personen Ingrediënten 600 g gesneden boerenkool 4 flinke knoflooktenen, gepeld en geplet 7 ansjovisfilets, fijngesneden Snuf chilivlokken 4 el olijfolie Bereidingswijze Verwarm de oven op 120 graden. Hussel alle ingrediënten plus een snuf zout door elkaar in een aardewerken schaal of een ovenbestendige stoofpan. Leg een deksel op de schaal of pan en schuif 3,5 uur in de oven. Hussel de ... lees verder...

Wie zet de Eemstadboerderij voort? Langs het spoor fietsend sla ik af ter hoogte van de Ikea naar rechts. En daar, ergens achter een bedrijf als Verbufa vind ik de Eemstadboerderij, van afstand zichtbaar door de plastic kas op het terrein. Dat ligt op een leeg bedrijventerrein vlakbij de A28 (achter de geluidswal). Ondanks een lichte miezer is het er gezellig. ... lees verder...

Boerenkoolchips met edelgist Ingrediënten Boerenkool Edelgistvlokken of andere kruiden naar smaak Zout Olijfolie Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 105 graden. Haal het blad van de boerenkoolstengels en houd het in mooie grote stukken. Was en dep het boerenkoolblad droog. Wrijf de bladeren goed in met olijfolie en strooi er de edelgist (of andere kruiden) en een beetje zout overheen. Wrijf het ook goed tussen de ... lees verder...