Dit seizoen eten we …raapjes

Knolrapen, meiknollen, meiraapjes, hoe je ze ook noemt, ze zijn terug van weggeweest. Ze waren gedegradeerd tot veevoer, maar nu zijn meirapen weer helemaal hip in culinaire kringen. En dat is terecht! – DOOR: DAPHNE BALVERSLees meer >

Dit seizoen eten we … ui

De winter duurt voort en het groenteaanbod wordt steeds kariger. De enige groente die zich niets van de seizoenen lijkt aan te trekken, is de ui. Het hele jaar door geeft de ui smaak aan tal van gerechten. Een keuken zonder ui is ondenkbaar – Door Daphne BalversLees meer >

Kool

Winterse kost, daar krijg je vanzelf zin in wanneer de dagen korter worden en de temperatuur daalt. Wat in ons winterdieet niet mag ontbreken, is kool. Kool is – als je het goed klaarmaakt – lekker en supergezond. Het wordt tijd dat na de boerenkool nu ook de andere koolsoorten hun saaie imago afwerpen en een belangrijke plaats krijgen in de moderne keuken – Door Daphne Balvers
Lees meer >