Lid worden

Wil je lid worden van ons voedselcollectief? Welkom! Lees hieronder hoe dat gaat.

Alle leden dragen actief bij aan het collectief. Je kunt bijvoorbeeld meehelpen bij het bestellen, ophalen of verdelen van de producten. Maar er zijn meer taken te verrichten. Bijvoorbeeld op het gebied van communicatie, het organiseren van activiteiten en de financiën. Je kiest zelf je activiteit uit; er is altijd iets bij wat bij jou past. We houden er natuurlijk rekening mee als iemand (al of niet tijdelijk) weinig tijd heeft. Tijdgebrek hoeft geen belemmering te zijn.

We vinden het belangrijk dat aspirant-leden weten wat onze doelstellingen zijn en hoe het collectief werkt. Daarom vragen we iedereen die er over denkt lid te worden een inpraatochtend of -avond te bezoeken. Daar vertellen we over onze doelstellingen en activiteiten; daar kun je vragen stellen en enkele leden van het voedselcollectief ontmoeten. Pas daarna besluit je of je lid wilt worden.

Nieuwe leden betalen een eenmalige bijdrage van 20 euro.

De data van de eerstvolgende inpraatbijeenkomsten staan op het aanmeldformulier. Ben je op alle geplande bijeenkomsten verhinderd, dan houden we je op de hoogte van de nieuwe data.

Voordelen voor de deelnemers

• Zeer betaalbaar biologisch eten
• Verse seizoensproducten
• Zonder pesticiden, kunstmest en bewaarmiddelen geproduceerd
• Uit de eigen regio
• Zonder verpakkingsmaterialen
• Netwerk van ‘bewuste consumenten’

Verser dan vers

Voedselkollektief Amersfoort: Afhalen bij de GlindBinnen een straal van 25 km van Amersfoort haalt het Voedselkollektief haar biologische producten op bij diverse telers en boeren, groot en klein. In de ochtend geplukt en ’s avonds al op je bord. Zonder tussenkomst van een groothandel of winkel, waardoor er een eerlijke prijs voor de boer en voor de leden van het collectief is.
Vers en gevarieerd van het land naar eigen keus zonder zelf een tuin te hoeven onderhouden. Maar wel samen gezellig en actief zijn voor een andere manier van consumeren. Je bestelt wat je wilt hebben; je hoeft geen vaststaand pakket af te nemen.