Wervende acties Voko bij Week van de Duurzaamheid

In kader van de Week van de Duurzaamheid heeft Elly namens ons Voko tijdens de maaltijd ‘eat as good as you can’ een praatje gehouden. En Tineke, Selma en Hans bij natuurboerderij De Brinkhorst met een kinderactiviteit en soep voor de ouders gestaan.

Maaltijd Eat as good as you can

Een heerlijke biologische maaltijd op zaterdagavond  van Abel cum suis hebben wij in een volle Johanneskerk genoten – met life muziek. Erg gezellig! Tussen de gangen door waren er praatjes: van Wytze (Eemstad boerderij) over de gemeente die hem onzekerheid geeft in gebruik van de grond, de uitleg van Serai wat een ‘voedselbos’ is wat ook een strijd met instanties betekent, en van onze Elly over het Voedselkollektief(zie foto).


Natuurboerderij De Brinkhorst(Vathorst)

Op zondagmiddag 8 oktober staan Tineke, Selma en Hans op deze leuke locatie met een kinderactiviteit en met soep voor de ouders. Voor de kinderen hebben wij worteltjes met nog loof en kluit eraan geregeld bij Pieter van ’t Oud Erf. Onze Iris heeft de zware kratten hier gebracht wat nog een hele klus was.  De kinderen kunnen de wortels eruit trekken, afwassen en opknabbelen.

pompoen uithollen

Ter voorbereiding op Halloween kunnen kinderen pompoentjes uithollen met gezichtjes er in…

Voko – sateliet Vathorst?

Wij zijn erg benieuwd of de mensen in Vathorst willen meedoen met Voko. Wij weten wel dat sommige mensen de Beebox bestellen wat natuurlijk door de thuisbezorging makkelijk is. Maar het is ook vrij duur en niet ‘uit de streek’.

Daar gebruiken wij voor het eerst ook een grote nieuwe banner die er behoorlijk professioneel uitziet, vinden wij. Acht mensen blijken geïnteresseerd – met hen gaan wij het verder organiseren! Want fietsen vanuit Vathorst naar De War is een heel eind. Dat vereist een extra ophaalpunt daar dat vanuit De War bediend wordt.

onze banner