Voedselkollektief op Streekmarkt en bij de Lammetjesdag

Voedselkollektief werft op de Streekmarkt

Het Voedselkollektief spreekt nog steeds aardig wat mensen aan. Dat blijkt op deze aardige paaszaterdagmiddag. Het Voko verleidt daar voorbijgangers met een kopje soep en een gekookt henne-eitje tot een praatje.

De kraam ziet er vrolijk uit, met bloemen en groenten met recepten. “Die aardperen willen ze wel eens uitproberen”, zo klinkt het. Die 14 kg worden schoon verkocht. Wij staan daar niet zozeer om te verkopen maar om de idealen aan de man te brengen. Een flink aantal mensen geeft aan naar de voorlichtingsavond te willen komen op donderdag 12 april. Een mooi resultaat. En ook het enthousiasme van de Voko-leden bij de kraam onder leiding van Annemarie toont een groot het elan!

Voko bij de ‘Lammetjesdag’ op De Brinkhorst

Kinderen zoeken paaseitjes en mogen lammetjes aaien op een frisse 2e Paasdag op deze leuke natuurboerderij middenin Vathorst. Ondertussen knopen onze Voko-leden Jeanne, Johan, Hans en Renée praatjes aan met de ouders onder het aanbieden van een gevuld eitje en een flyer. Dat werkt prima. Het Voko probeert tot uitbreiding te komen in deze nieuwe wijk waar qua biologische groenten het winkelaanbod erg beperkt is. Een tiental mensen geeft aan naar de voorlichtingsavond te willen komen. Dat is natuurlijk nodig om het begrip ‘samen actief binnen het Voko’ goed uit te leggen, en er afspraken over te kunnen maken als mensen lid willen worden.