Tuinderij de Elzenkamp verhuist

elzenkamp_logoIn verband met nieuwbouw moet onze tuinderij de Elzenkamp dit jaar verhuizen naar een ander perceel. We telen momenteel dan ook op twee percelen. Het ‘oude perceel’ gebruiken we tot in juni voor bladgewassen en is volledig biologisch gecertificeerd. Het ‘nieuwe perceel’  (600 meter verderop) hebben we sinds oktober 2016 in gebruik en toen direct bij Skal aangemeld.

 

We hebben op dit nieuwe perceel tot dit voorjaar alleen gras-klaver op gehad én met liefde voor het perceel gezorgd. Dit door het te voeden met biologische potstalmest en groencompost. En door het alleen maar te maaien en al het maaisel als mulch te laten liggen.

Omschakeling

In maart zijn we begonnen met het telen van groente. Officieel is het perceel nu in omschakeling naar biologische teelt. We hopen in de zomer te horen of we ook toestemming krijgen op het nieuwe perceel onze loods, ons huis en de folietunnel te plaatsen. Nu rijden we dus nog veel met spullen heen en weer, geven we water vanuit een tank achter de tractor en brengen alle oogst naar de oude plek. Gelukkig staan onze huidige loods, koeling, winkeltje en alle werktuigen op het terrein van mijn ouders. Die kunnen daar nog wel even blijven.
Zo, dan zijn jullie voor nu even geïnformeerd. Wij zijn blij weer in de oogstfase te zitten. En als er nieuws is over de ‘verhuizing’ zullen we dit via Voko laten weten 😉

Vriendelijke groet!
Else
tuinderij de Elzenkamp