Uitnodiging voor de opening van het Labyrint van Chartres in Vathorst

Het labyrint van Chartres in Vathorst op het terrein van de Eemstadtuinderij is in de eindfase van de aanleg beland en op zondag 14 april om 15.00 ’s middags wordt het officieel geopend tijdens de open middag van de Eemstadtuinderij van 14.00 tot 16.30 uur. Je bent van harte  uitgenodigd. Het adres is Eemstadtuinderij aan de Koningsbergenweg dichtbij rotonde 11 , schuin achter de Citroengarage.

Workshop Labyrint
Om circa half 4  bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een workshop labyrint onder begeleiding van Frederique Hagedoorn.
Het is dan nog vastentijd en het begin van de Goede week. Je kunt het lopen van een labyrint als een verdieping van je vastenperiode gebruiken. 

Betekenis en opbouw laybyrint
Het lopen van het labyrint  is als het ware een pelgrimage. Het Chartres labyrint ligt in de kathedraal van Chartres op de vloer, en het ligt eveneens op de route naar Santiago de Compostella. Dit labyrint is aangelegd met veldplanten – in de volksmond onkruidplanten – en vormt zo een levend labyrint.  Door het jaar heen weerspiegelt het de kringloop van de natuur. Op dit moment van schrijven bloeien de paardenbloemen ten dele. De kieviten lopen hun voedsel te verzamelen.

Vragen?
Nadere informatie kun je krijgen door contact met Frederique op te nemen: fredehagen1955@uwnet.nl