Voor- of bijgerecht
Ingrediƫnten:
- 1 pastinaak, schoon en in plakjes
- 2 el walnoten, gehakt
- 1 tl citroensap
- 1 tl citroenrasp
- 1 bosje basilicum
- 4 takjes dragon
- 4 takjes dille
- 80 g winterpostelein
- 4 el olijfolie
- 1-2 el gedroogde cranberry’s
- 1 el suiker
- 1 el boter
- peper en zout
Bereidingswijze:
In een koekenpan suiker strooien en samen met boter en 3 eetlepels water laten smelten. Hierin de plakken pastinaak gaar en bruin bakken. Op smaak brengen met peper en zout. Plakken pastinaak uit de pan scheppen en de cranberry’s zachtjes in de achtergebleven karamel bakken.
Voor de walnotentapenade walnoten, citroensap en -rasp in de vijzel mengen met wat takjes dille, dragon en basilicum. Beetje bij beetje de olijfolie toevoegen tot de massa dik vloeibaar begint te worden. Op smaak brengen met peper en zout. De rest van de kruiden plukken, met de winterpostelein mengen en over de borden verdelen. Pastinaakplakken erop leggen en serveren met de walnotentapenade. Bestrooien met de cranberry’s.