Raapstelensalade

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 150 gram raapstelen
  • 3 el pijnboompitten
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 50 gram schilfers Parmezaanse kaas of een andere pittige zoute kaas
  • 4 el olijfolie (liefst extra vierge)
  • 2 el balsamicoazijn of 2 el citroensap
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Snij de raapstelen in grove stukken, was ze en maak ze goed droog.

Rooster de pijnboompitten en snij de zongedroogde tomaten in stukjes.

Doe de raapstelen in een grote slakom en voeg de pijnboompitten, tomaten en Parmezaan toe.

Maak de dressing door in een apart bakje de olijfolie, balsamicoazijn of citroensap en wat zout en peper te mengen.

Giet de dressing over de salade en meng het geheel.

Tip

Voor de niet-vegetariërs: voeg voor de smaak ook eens 75 gram uitgebakken spekjes toe.

Deze raapstelensalade gaat uitstekend bij iets vettigere, krachtige gerechten, zoals bijvoorbeeld pasta carbonara.

Bron

www.groentegroente.nl