Meet je Stad derde in de Duurzame Top 100 van Trouw

Dagblad Trouw publiceert jaarlijks de Duurzame Top 100, een lijst van groene denkers en doeners, waarbij het burgerinitiatief centraal staat. Dit jaar is Meet je Stad uit Amersfoort op de derde plaats geëindigd. Meet je Stad is een burgerinitiatief voor burgerwetenschap, specifiek op gebied van klimaatwetenschap en klimaatkennis. Iedereen die nieuwsgierig is en dingen wil ‘uitzoeken’ kan terecht bij Meet je Stad. Dit bijzondere initiatief is gevestigd in De WAR in Amersfoort en is dus een van de buren van Voko.

Prijsuitreiking Duurzame top 100

Meet je Stad bestaat uit een groep inwoners van Amersfoort die de wereld een beetje groener wil maken door het weer en klimaat in Amersfoort en omgeving meten. Zo meten ze de klimaatverandering in de stad, hitte-eilanden in bepaalde wijken en de droogte en stand van de planten. De inwoners voeren in hun eigen wijk metingen uit met sensoren, radars en computers, die door sommige deelnemers zelf in elkaar zijn gezet. Meet je Stad biedt namelijk ook mogelijkheden om zelf hardware en software te ontwikkelen.

Het initiatief is inmiddels vanuit Amersfoort uitgebreid naar andere steden zoals Utrecht, Tilburg, Apeldoor en Enschede. En zelfs naar Noorwegen en Ethiopië! Een mooie manier om zowel veel kennis over het klimaat en de ontwikkelingen te vergaren, als om mensen bij elkaar te brengen en in hun omgeving te interesseren. Super om zo te werken aan de duurzaamheid in en om Amersfoort.

Voko feliciteert Meet je Stad met deze mooie prestatie! We zijn trots op onze buren!

Bekijk de uitreiking van de derde prijs aan Diane Wildschut van Meet je Stad met een heldere uitleg over het initiatief.

Wil je meer informatie over Meet je Stad? Kijk dan eens rond op www.meetjestad.nl