Komkommerspread

Vegetarisch bijgerecht

Ingrediënten:

  • 1 geraspte komkommer
  • 1 uitgeperste citroen
  • 130 g cashewnoten
  • 1 el olijfolie
  • zeezout
  • peper
  • 1 tl oregano
  • 1 el verse dille (of 1 tl droge)
  • 1 teentje knoflook

Bereidingswijze:

Doe de geraspte komkommer in een zeef en laat uitlekken. Roer er met een lepel door zodat zo veel mogelijk vocht uit de komkommer is geperst. Doe de helft van de uitgeperste komkommer in een smalle, hoge mengbeker en voeg de rest van de ingrediënten toe. Mix met een staafmixer tot je een smeuïge massa hebt. Voeg dan de rest van de komkommer toe en meng die erdoor.

Het komkommersap hoef je niet weg te gooien! Drink het zo op of verwerk het in een lekkere smoothie! Deze spread is lekker op de boterham voor de lunch, maar kan ook op toastjes ge-smeerd worden als aperitiefhapje!

Bron: EVA