Klaar voor de start? Hap!

Complete handleiding rondom eerste 1000 dagen voeding: van zwangerschap tot het tweede levensjaar

Wist je dat de eerste 1000 dagen het verschil kunnen maken in de gezondheid van een kind voor de rest van zijn leven? In deze kalenderhandleiding helpt Oma Nel (ons Voko-lid Nelleke Stegeman) kersverse ouders en verzorgers een kickstart te maken. Zij wijst hen de weg door de wirwar van voedingsadviezen, met feitelijke inzichten en praktische tips over (baby)voeding. Oma Nel heeft veertig jaar ervaring als diëtist en ‘Klaar voor de start? Hap!’ is haar achtste boek

Waarom zijn de eerste 1000 dagen zo belangrijk? De eerste 1000 dagen bestaan uit de zwangerschap (gemiddeld 270 dagen) plus de eerste twee jaar van een kind (730 dagen). Onderzoek heeft aangetoond dat genen niet allesbepalend zijn. Juist op heel jonge leeftijd zijn die genen nog te beïnvloeden, onder andere door voeding. Wat en hoe je eet tijdens je zwangerschap en wat je je kind in de eerste twee jaar geeft, kan ziekten en overgewicht voorkomen. In Klaar voor de start? Hap! leren ouders en verzorgers hoe zij een positieve bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van hun kind om het zo de best mogelijke start te geven. Ook geschikt voor vega’s en vegans!

Van twee cellen tot driewieler Die eerste 1000 dagen gaan razendsnel. Voor je het weet is die bevruchte eicel een kind dat wegsjeest op een driewieler. In deze fraai geïllustreerde handleiding komen per periode alle onderwerpen aan bod waar jij als ouder of verzorger vragen over hebt: wat eet je tijdens de zwangerschap en de bevalling? Hoe weet je dat je baby moet drinken of juist moet slapen? Borstvoeding hoe gaat dat? En flesvoeding? Wat doe je aan krampjes? Wat is hechten en wat heeft voeden daarmee te maken? Hoe weet je of je baby genoeg heeft? Hoe zit het met vitamines voor je kind, en voor jou? Hoe voorkom je dat je kind te dik wordt? Wanneer en hoe geef je de eerste hapjes? Wat doe je als je peuter niet wil eten?

Wie is Oma Nel? Oma Nel zit al veertig jaar in het vak en heeft met de seizoenen (en geboorte van haar kinderen én kleinkinderen) foodtrends zien komen en gaan. Ze is – zoals zovele oma’s – een stevige autoriteit in de keuken, een kookfanaat en een echte foodie.

Oma Nel is het eigentijdse, wervelende en media-genieke alter ego van diëtist Nelleke Stegeman, onder andere auteur van het boek Voeding bij gezondheid en ziekte (75.000+ exemplaren). Klaar voor de start? Hap! is haar achtste boek. Klaar voor de start? Hap! is voor € 22,- vanaf 17 mei 2019 verkrijgbaar in de boekhandel en via omanelweethetwel.nl.