Gekruide boerenkool in klappermelk

Eerst de boemboe maken: 1 witte ui + 5 teentjes knoflook fijnsnijden en met 1/2 tl kentjoer (laos, galanga), 1 tl koenjit (geelwortelpoeder) en 2 tl ketoembar (gemalen koriander) tot een pasta fijnwrijven, bijvoorbeeld in een vijzel.

Dan: 1/2 liter santen (kokosmelk) in een grote pan aan de kook brengen. De boemboe erdoor roeren met 2 salambladeren (Indonesische laurier) en 500 gram gesneden boerenkool, + zout naar smaak.
Met deksel op de pan in 15 minuten gaar laten worden. Let op dat het niet te droog wordt.

Lekker met rijst.

Ingrediƫnten:

  • 1 witte ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 1/2 tl kentjoer(laos, galanga)
  • 1 tl koenjit(geelwortelpoeder)1
  • 2 tl ketoembar(gemalen koriander)
  • 1/2 liter santen(kokosmelk)
  • 2 salambladeren(indonesische laurier)
  • 500 gram boerenkool