De Open Dag Voedselkollektief, een eerste impressie

Het plan lag er al langer: een leuke dag met de telers zodat leden van het Voedselkollektief de telers leren en omgekeerd. Dat hebben wij nu gecombineerd met viering van het 10-jarig bestaan. En met een lekkere maaltijd van zo’n 40 leden samen. Met al dat lekkere biologische voedsel is dat natuurlijk genieten – vooral samen. Want daar zijn wij ook een collectief voor. Hieronder een eerste impressie.

Voorbereiding
Die samenwerking begint al om 10 uur als de ophalers op weg gaan om al het materiaal naar de Theetuin Heyligenberg te brengen. Op de theetuin worden kraampjes opgezet, een 2e tent voor Abel ingericht, en nog veel meer. En wij doen ons best om alles op corona-   afstand te houden. Even hard werken, en wat fijn dat Guido zijn elektrische bakfiets heeft meegenomen om over dat hobbelige gras zaken te transporteren.

Gelukkig is er ook veel lol.

De Open Dag
Wat leuk dat er veel bezoekers komen! Er zijn dan ook mooie kramen op gezet door Eemstadboerderij, Tres Jolie, De Glinstertuin, Zuylestein en Dijckhof. Veel mensen raken enthousiast over het Voedselkollektief en wat zij bij de telers zien en horen.

Veel aandacht is er ook voor de verschillende telers die geïnterviewd worden door Linda. Hieronder zie je haar in gesprek met Bart van Eemstadboerderij en Ijsbrand Snoeij van ’t Paradijs aan het woord. Hopelijk kunnen wij in de volgende weekbrief daar meer over vertellen.

Kinderactiviteit

Leuk is ook het knutselen onder leiding van Yolanda dat je hieronder ziet.

Officieel moment
Om 14.30 uur bieden wij de oprichters van het Voedselkollektief, Abel en Judith een aardigheid aan.

Zij vertellen hoe het allemaal begon en hoe omgegaan is met de leidende principes: alles biologisch en binnen 25 km, en betrokkenheid van iedereen.

Wethouder Astrid Jansen (Groen Links) feliciteert het collectief en zou graag veel meer voedselcollectieven zien!

Enthousiaste bezoekers
Veel bezoekers blijken het Voedselkollektief nog niet te kennen, en raken enthousiast. Maar liefst 18 mensen laten hun naam noteren om lid te worden! Wordt vervolgd dus!

Lekkere hapjes en maaltijd
Een compleet kookteam heeft van biologische spullen heerlijke hapjes gemaakt en later die middag in de avondzon zo’n 40 mensen een maaltijd voorgezet. Hieronder zie je wat hun aanvoerders Hero en Marijke daarvan vonden.