Bravo voor ons winkelteam!

Het is natuurlijk spannend. Lukt het met de coronamaatregelen om het Voedselkollektief door te laten functioneren? Afgelopen week hebben wij toch 59 bestellingen. Mooi, dat betekent dat wij flink blijven afnemen bij de telers. Vooraf veel puzzelen hoe wij het gaan doen, met name in de winkel.

Klaarzetten bestellingen in de winkel

Het klaarzetten en ophalen en afrekenen van de bestellingen in de winkel zijn de grootste uitdagingen. Begin van de donderdagmiddag beginnen we onder leiding van Guido aan het klaarzetten. Eerst 59 kratten neerzetten met de briefjes eraan. En vervolgens per leverancier de producten toedelen aan de hand van de overzichten. Dat blijkt prima te werken. Bravo ook voor Ellis, Selma, Herman, Marjon, José, Robert, Claire en Laura. Wel moeten zij ervoor zorgen elkaar niet in de weg lopen, want 1,5 meter afstand houden. Om 16 uur zijn we zo goed als klaar met het klaarzetten van alle bestellingen. Alleen nog het vlees controleren.

Ophalen bestelling

Wat nu ook anders werkt is het ophalen. Mensen melden bij zich de winkeliers, houden onderling netjes afstand, en wachten tot zij hun bestelling uitgereikt krijgen. Dat kost even tijd; kaas en vlees moet de winkelier erbij pakken. En een strookje als je niet per bankapp betaalt. De tijd die je anders in de winkel bezig bent met het verzamelen van je spullen, sta je nu even te wachten.

De organisatie van het winkelteam door Dorothee, Selma, Laura en de zieke Felice is prima op orde. We gaan nog wat verbeteren in de organisatie, maar wij kunnen zo voort gaan.

Nu er zoveel heerlijke groenten en mooie pootplantjes van de telers beschikbaar komen, is het fijn weer wekelijks te kunnen bestellen! Dank voor het vertrouwen en de samenwerking, mensen! Daar zijn we toch collectief voor.