Brand in de Rode Loods Amersfoort

brand in de rode loods5 febuari is er brand geweest in de Rode Loods. De schade had nog veel erger kunnen zijn, maar het Voedselkollektief en het Knopjesmuseum (de War) heeft jullie hulp hard nodig.

VOKO in de Rode Loods

Aad, Tineke en Dorothee van het winkelteam hebben vanmiddag een paar uur gebezemd, gedweild, gedweild en gebezemd, gesopt en gesjouwd en vele liters roetwater weggewerkt. De VOKO-spullen liggen er verder redelijk goed bij, alles was van de vloer, dus geen waterschade.
Verder schoonmaken van de VOKO-spullen doen we volgende week zaterdag. Op dit moment is het nog te vroeg om te stellen welke consequenties de brand verder heeft voor de VOKO-activiteiten in de Rode Loods. De berichten volgen zodra we daarover meer weten.

Help de War/Knopjesmuseum

Harmen Zijp van de War/de Spullenmannen wist dat deze week, de laatste dagen voor de officiële opening van het Knopjesmuseum, zwaar zou zijn, maar een fikse brand in de Rode Loods maakte daar geen onderdeel vanuit. Zaterdagavond is het nog niet mogelijk de totale schade en de gevolgen voor (de opening van) het Knopjesmuseum op te maken. De apparaten en de onderdelen liggen nu te drogen en daarna moet blijken of ze werken. Duidelijk is wel dat het Knopjesmuseum alle hulp en steun kan gebruiken.
Financieel bijdragen is ook mogelijk, bekijk de mogelijkheden op Facebook

destadamersfoort.nl
gelderlander.nl