Aardappelcake (hartig)

Ingrediƫnten:

  • 500 gr aardappelen
  • 4 eieren gesplitst
  • Rasp van een citroen
  • 3 el fijngesneden peterselie
  • 100 gr fijn geraspte parmezaanse kaas
  • 1 tot 2 el paprika poeder
  • 50 gr griesmeel

Bereidingswijze:

Oven voorverwarmen op 170 graden. Kook de aardappelen en maak er een fijne puree van (door de zeef). Klop de eidooiers tot lichtgeel. Meng er de citroenrasp, peterselie, parmezaanse kaas, paprikapoeder en griesmeel door. Klop de eiwitten met een snuf zout zeer stijf. Spatel de dooiers door de aardappelpuree. Dan snel en luchtig de eiwitten erdoor. Doe het beslag in een ingevette cakevorm. Plaats deze in de oven, iets beneden het midden. Bak in ongeveer 50 tot 60 minuten gaar. Serveer lauwwarm bij salade, soep of borrelhap.