Zaterdag 18 september Bezoek telers Landouw en Glinstertuin

De Landouw

Frank van de Berg nodigt ons van harte uit op zijn stuk grond bij De Glind op die dag om 14 uur. Dan leidt hij rond, toont en vertelt hij hoe hij zijn groenten teelt. Dan zie je de groenten die bij ons Voko-leden op het bord komen. En kun je al zien welke wintergroentes eraan komen.
Frank heeft al wat vertelt tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering in juni. Dat heeft al mensen geïntrigeerd om er meer van te weten te komen. De locatie van De Landouw is aan de Ringlaan in De Glind, schuin tegenover het zwembad.

De Glinstertuin

Vanaf 10 uur kun je ook terecht bij de Glinstertuin. Deze mooie bloemen-, kruiden-, vruchten- en groentetuin van Jos Timmermans ligt op loopafstand van De Landouw. De Glinstertuin doet op deze dag mee met de Open Tuinendag van Groei en Bloei. Je kan meedoen aan een rondleiding om 11.00 uur. Je krijgt een kop thee met wat erbij (kleine vergoeding) en hij vertelt hoe hij met permacultuur daar teelt. Hij levert ook plantjes voor de siertuin waar hij veel vanaf weet. Je kunt daar werkelijk genieten van de rust en de schoonheid. Tegenover De Glinstertuin ligt fruittuin Tres Jolie.

Meer informatie lees je op de website van de Glinstertuin.

De Glind

Dit dorp is ontstaan rond een centrum voor moeilijk opvoedbare kinderen. Daar is nog veel van te zien. In het Dorpshuis zit een klein restaurant waar je desgewenst ook wat te lunchen kunt krijgen, of koffie vooraf. Je kunt De Glind via Achterveld bereiken, of via Leusden. Op de fiets is het een klein uur trappen. De leukste route is langs het Valleikanaal, en bij de stuw over de Asschatterweg rijden tot die naar het noorden buigt, dan de Postweg richting De Glind kiezen.
Als je naar De Glinstertuin wilt

Opgeven

Het is wel handig om in te schatten hoeveel mensen er ongeveer gaan komen: mail aan communicatieteamvoko@gmail.com. Zo nodig stemmen we het transport onderling af.