Vegetarisch bijgerecht
Ingrediƫnten:
- 4 uien
- 2 el olie
- 1 cm gemberwortel
- 3 dl appelsap
- 4 el bruine basterdsuiker
- 4 el azijn
- 1 theelepel ketoembar
- 1/2 theelepel zout
- mespunt cayennepeper
- 1 schoon jampotje met deksel inhoud ca. 450 gram
Bereidingswijze:
Uien pellen en snipperen. In grote pan olie verhitten. Uien op laag vuur in ca. 10 minuten al omscheppend glazig bakken (niet laten kleuren). Gemberwortel schillen en fijnhakken. Gember, appelsap, suiker, azijn en ketoembar aan uien toevoegen. Bestrooien met zout en peper en mengsel aan de kook brengen. Uienmengsel onafgedekt ca. 1 uur koken tot vocht verdampt is en uien zacht zijn, af en toe doorroeren (eventueel halverwege vlamverdeler onder pan plaatsen). Hete chutney overdoen in potje met deksel afsluiten.