TomTom-stem ‘James’ dacht: “Zoek het zelf maar uit”

Samen met Martien begonnen we de rit om half 10, kratten opgehaald bij de loods en: ‘onderweg!’ Eerst gaan wij naar Lunteren en De Glind. Martien en ik kopen ieder een prachtige bos bloemen van Henk van de Glinstertuin. En we halen de bessen bij de dames en heren van Très Jolie.  Maar we slaan de koffie af die we aangeboden krijgen omdat we nog meer op te pikken hebben. Het derde adres blijkt bijna onvindbaar, in ieder geval ‘James’, de stem van mijn TomTom, denkt: “Zoek het zelf maar uit”. 

Pieter leidt ons naar ’t Oud Erf

Wij bellen Peter voor een naam en telefoonnummer van ’t Oud Erf. Pieter Struyk komt ons tegemoet bij de Spar in Achterveld. Wij volgen hem terwijl hij voor ons uit fietst naar Aarderweg 4, achter de zorgboerderij ‘Flora’. Een lange geasfalteerde oprijlaan leidt ons naar een ingezakte boerderij met daarachter een groot stuk land beplant met allerlei groenten.
Pieter gaat gelijk aan het werk en brengt een 15-tal kratten op zijn kruiwagen naar de bus en laadt ze samen met Martien in.

Na een onderhoudend gesprek gaan wij verder naar ’t Paradijs in Barneveld en daarna naar Voorthuizen (Elzenkamp) en het Witte Water in Nijkerk, waarmee de ophaalrit compleet is. Helaas komen wij niet toe aan koffie onderweg; dat moet de volgende keer anders. Tussen de buien door rijden wij in de gebruikelijke file terug naar de loods met de zon in het westen. Wij brengen eerst een levering aan de Nieuwe Graanschuur voordat wij kunnen uitladen bij de loods.
Een mooie dag komt ten einde, met dank aan alle leveranciers die allemaal hard werken om ons goede groenten en vruchten te leveren.
Martien en Maroesja

Pieter Struyk verzamelt de groenten