Savooiekool met specerijen

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 savooiekool
  • 3 dl groentebouillon
  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui, fijngesneden
  • gemalen korianderzaad
  • enkele jeneverbessen
  • 1 laurierblad, gesnipperd
  • gemberpoeder of versgeraspte gemberwortel
  • nootmuskaat, geraspt
  • 2 eetlepels olie

Bereidingswijze:

Snijd de kool in fijne repen en breng ze in de groentebouillon aan de kook (water met zout mag ook). Kook de kool 2 à 4 minuten en giet af.

Snipper de ui en verhit de boter in een wok of diepe koekenpan en bak de ui daarin. Meng de koriander, jeneverbes, laurier, gember en nootmuskaat erdoor. De hoeveelheden luisteren niet zo nauw.

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Doe de kool over in een grote ovenschaal en meng de olie en het uienmengsel erdoor. Laat het gerecht 45 minuten in de oven stoven.

Serveer de koolschotel met rijst, bulgur of een andere graansoort. Niet-vegetariërs kunnen er natuurlijk vlees bij eten.

bron: van Ruitenburg e.a., Liever Lokaal, uitg. Fontaine Uitgevers.