Ravioli van biet met hangop

Vegetarisch bijgerecht

Ingrediƫnten:

  • Een paar bieten, liefst van verschillende kleuren
  • 500 g yoghurt
  • rasp van verse mierikswortel naar smaak
  • 1 el natuurazijn
  • 100 ml water
  • 100 ml witte-wijnazijn
  • 100 g suiker
  • schone theedoek

Bereidingswijze:

Doe de yoghurt in een theedoek die over een bak ligt. Laat de yoghurt 1 dag uitlekken.
Breng de ingedikte yoghurt op smaak met mierikswortel, zout en een beetje natuurazijn.

Breng in een pannetje het water, de witte wijnazijn en de suiker aan de kook en laat 1 minuut koken. Neem de pan van het vuur en marineer de plakjes biet 1 uur in het zoetzure mengsel. Dep de plakjes biet vervolgens droog.

Schik de plakjes biet op borden. Schep er een beetje van de hangop op en leg er weer een plakje biet op. Breng op smaak met peper en zout.

Dit recept komt uit “ECHT ETEN met de groenten van Jon” van Jonathan Karpathos