Preitaart

Vegetarisch hoofdgerecht, voor 4 personen

Ingrediƫnten:

  • 700 g prei
  • 200 g pittige kaas, geraspt
  • 150 g bloem
  • 4 biologische eieren, gescheiden
  • 125 g magere kwark
  • 75 g rozijnen, geweekt
  • halve eetlepel kerriepoeder (of meer, naar smaak)
  • 1 eetlepel bouillonpoeder / 1 bouillonblokje
  • olijfolie
  • evt. beetje zout en peper
  • 3 eetlepels sesamzaad, geroosterd

Bereidingswijze:

Was de prei en snijd ze in dunne plakjes. stoof de prei met de kerriepoeder in de olijfolie tot ze zacht is.

Meng kaas, bloem, eigelen, kwark, rozijnen en bouillonpoeder door elkaar. Doe hier de gestoofde prei doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Klop de eiwitten en meng deze voorzichtig door het mengsel.

Doe in een ovenschaal en strooi het sesamzaad erover. Bak ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Lekker met rijst en een salade.