Ingrediƫnten:
- 2 gekookte bieten
- 1 Pattison
- 20 gram pistache noten (gekneusd)
- 1 eetlepel Pecorino (fijn geraspt)
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 theelepel zeezout
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel sesamolie
- Peperkorrels gemalen (naar smaak)
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Snijd de Pattison en de bietjes in dunne plakken
- Verdeel de plakjes om en om in een ovenschaal. Doe de olijfolie, tijm en rozemarijn er over en maal wat peper boven de ovenschotel. Dek de schotel af met aluminium folie en zet hem 30 minuten afgedekt in de oven (eventueel langer als de Pattison nog niet gaar is).
- Haal het aluminiumfolie er af en zet hem nog 15 minuten onafgedekt in de oven.
Zet ondertussen droge pan op het vuur. Gekneusde pistache nootjes er in en bak ze in de pan met een theelepel zeezout. Als je de nootjes goed begint te ruiken doe je de sesamolie erbij en haal je de pan van het vuur.
Als de Pattison klaar is schep je de pistachenoten erover. Maal tot slot nog wat Pecorino fijn en strooi deze over de ovenschotel. Voeg eventueel nog wat extra vers gemalen peper toe.