Voor 2 personen
Ingrediƫnten
- 200 g palmkool
- 1 gele ui
- 250 g kastanjechampignons
- 100 g oude kaas (geraspt)
- 170 g tarwepasta conchiglie
- 0,5 el olijfolie (om in te bakken)
- 1 teen knoflook
- 10 g boter (of margarine)
- 50 ml groentebouillon
- zout en peper
- citroensap
Bereidingswijze (30 minuten)
Was de palmkool, ris het blad van de harde nerf en snijd het blad in reepjes. Pel en snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de kastanjechampignons in plakjes.
Bak de kastanjechampignons in een ruime koekenpan met de olijfolie. Voeg de ui en de knoflook toe en bak 2 minuten mee.
Doe de boter in de pan en voeg de stukken palmkool toe. Bak al omscheppend gedurende 3 minuten. Voeg de groentebouillon toe en blancheer de kool ongeveer 15 minuten.
Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Giet de pasta af en schep de kool en de champignons met ui en knoflook en de oude kaas er doorheen.
Warm door en breng op smaak met wat zout en peper en eventueel een beetje citroensap.