Pasta met palmkool en beurre noisette

Pasta met palmkool en beurre noisette

Beurre noisette, het klinkt chique, is vreselijk lekker en tilt dit gerecht echt naar een hoger niveau! Het klinkt misschien spannend, beurre noisette, maar het is niets meer dan gebruinde boter. Deze pasta met palmkool en beurre noisette uit ‘Lekker vegetarisch koken in weinig tijd’ is een feestje om te eten, en staat binnen een handomdraai op tafel!

Ingrediënten

voor 4 personen:
1 teentje knoflook
300 g pasta, naar keuze
250 g palmkool
100 g boter
65 g hazelnoten

60 g geraspte Parmezaanse kaas
50 ml crème fraîche
sap van een halve citroen
koolzaadolie
zout en peper 

Bereidingswijze

  1. Hak de hazelnoten in grove stukken en rooster ze een paar minuten in een droge koekenpan. Doe de noten in een schaaltje.
  2. Hak de knoflook fijn. Snijd de stengel van de kool en snijd de bladeren in reepjes. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kool een paar minuten. Voeg meer olie toe als het er droog uitziet. Voeg tegen het einde de knoflook toe en laat de knoflook zacht maar niet bruin worden.
  3. Breng het water voor de pasta aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  4. Terwijl de pasta kookt: bruin de boter in een kleine steelpan, het liefst met een dikke bodem, tot de boter geelbruin wordt. Voeg de hazelnoten toe en haal de steelpan van het vuur.
  5. Giet de pasta af als deze gaar is en meng met citroensap, crème fraîche en geraspte Parmezaanse kaas. Voeg kool, zout en peper toe en serveer met de beurre noisette.