NIEUW: Brood van de natuurakkers van Landgoed Zuylestein.

In 2018 is er voor het eerst sinds meer dan 70 jaar weer consumptie graan verbouwd op de akkers. geteeld zonder kunstmest en zonder bestrijdingsmiddelen op biologische wijze. Het brood heeft een heel eigen smaak aangezien de akkers gelegen zijn op de eindmorene van de gletsjer die ooit de Utrechtse Heuvelrug heeft gevormd. Door deze eindmorene, stenen grind en gruis zitten er veel mineralen in de grond die voor de bijzondere streek eigen smaak zorgen. Je kan het vergelijken met de Franse wijn waarbij dezelfde druif in elke streek wijn met een streekeigen smaak oplevert.

Van graan tot brood

Het graan wordt gemalen door de molenaars van molen Maallust in Amerongen. Het brood wordt gebakken door een lokale bakker Frits Van Toor. Het brood wordt elke donderdag ochtend vers gebakken.

Al onze vrijwilligers werken met handschoenen. Wie enige verschijnselen heeft van verkoudheid o.i.d. blijft thuis.

Soorten die je kunt bestellen

  • Vers Zuylestein volkoren Tarwe brood 800 gram
  • Vers Zuylestein volkoren Tarwe brood 400 gram
  • Vers Zuylestein volkoren Rogge Tarwe brood 800 gram
  • Vers Zuylestein volkoren Rogge Tarwe brood 400 gram

Gebruikt zijn volkoren Lavet tarwe en volkoren roggemeel (10% in de rogge tarwebroden). Het brood is afgestrooid met een heerlijke mix van lijnzaad, gierst, zonnebloempitten, sesamzaadjes en havervlokken. Voor het Voko wordt het thans geleverd in een papieren zak.

Na invriezen kun je het brood ook nog afbakken op 210 graden, 8 – 10 minuten.

Zie:  https://www.landgoed-zuylestein.nl/van-het-land/