Mispelmoes

Ingrediënten

  • mispels (genoeg voor 1 liter gekookte brij)
  • ½ kg geleisuiker
  • ½ citroen
  • afgestreken koffielepel speculaaskruiden
  • water

Bereidingswijze

Was de zachte mispels en snij ze in stukken. Doe er een beetje water bij, zodat ze niet aanbakken en laat het even aan de kook komen. Doe ze daarna door een roerzeef (passe-vite).

Neem 1 liter van de bruine brij en doe er ½ kg geleisuiker en het sap van ½ citroen bij. Als je het iets zoeter wil, doe je er nog ¼ kg fijne suiker bij. Doe er 1 kleine afgestreken koffielepel speculaaskruiden bij en laat, zoals op de verpakking van de suiker staat, drie minuutjes koken.

Wil je de mispelmoes bewaren, steriliseer dan wat potjes. Vul je potjes boordevol, zet het schroefdeksel erop en laat afkoelen.

Tip

De mispelmoes of mispelcompote is heerlijk bij appelmoes, appelgebak, rijstpap of op de boterham met Belgische kaas.

Bron

Dit recept staat op de website van Tuinadvies