Salade met meiraapjes

Bijgerecht voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 4 meiraapjes/meirapen
  • 1 stevige appel, bijvoorbeeld een Granny Smith of Jonagold
  • 30 gram walnoten, grof gehakt
  • 1/2 rode ui
  • 1 theelepel gembersiroop
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1/2 citroen, uitgeperst

Bereidingswijze:

Begin met de dressing. Meng de gembersiroop, olijfolie, mosterd en het citroensap door elkaar en zet even weg in de koelkast.

Was de meirapen goed onder de koude kraan. Je hoeft ze verder niet te schillen. Snijd de onder- en bovenkant van de rapen af en snijd ze dan doormidden. Snijd nu de meirapen in zo dun mogelijke plakken (of laat dit de keukenmachine of mandoline doen). Meng de dressing door de meirapen.

Snipper de ui en hak de walnoten grof en voeg toe aan de meirapen.

Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd nu de appel in blokjes en voeg toe aan de salade. Meng het geheel nu goed door elkaar zodat alle ingrediënten in aanraking komen met de dressing.

Tips

Snijd de meiraap wel in dunne plakjes, dan is de salade het lekkerste.
Het lekkerste is de salade als de appel ook koud is. Wil je de salade ‘s avonds eten? Leg dan de appel(s) alvast ‘s ochtends in de koelkast.

Lekker met gegrilde zalmfilet of kip