Leuke Voko-dag in De Nieuwe War

Op het achter terrein van De Nieuwe War hebben wij tafels neergezet waarlangs groepjes Voko-leden zich bewegen om de vragen te beantwoorden van de Smaakspeurtocht.

Smaakspeurtocht
Sommige vragen zijn belachelijk makkelijk zoals het verschil te proeven tomaten uit de supermarkt en de biologische tomaten uit het Voko assortissement. Wat moeilijker is het om de aardappelsoorten te raden zoals hier onder het oog van Felice.

Andere vragen zijn een stuk lastiger: de mengsmaken bij de thee- en jamproeverij. Erg uitdagend is natuurlijk de ingrediënten raden in de soep van Tineke. De groep van Henk, Joke, Thy en Carlijn weet zelfs 7 ingrediënten te raden en bereikt daarmee de tweede plaats! De 1e plaats is verdiend voor het duo Wouter en Ellis. Hun recept voor ‘aardperen uit de oven’  is beslissend! Volgende week hoop ik dit recept en dat van Tineke met jullie te delen; want die soep is wel erg lekker.

Rondleiding
Ook leren wij de toekomstige ruimte voor het Voko zo te verkennen. Een deel van het achter terrein ligt nu braak, maar daar komt een mooie tuin. Op de foto zie je hoe Bernie de ruigte betreedt.

Wellicht dat Voko-mensen daarmee willen helpen; dat zouden ze bij De War fijn vinden. Wij krijgen een rondleiding door het gebouwencomplex onder leiding van Herman. Het Voedselkollektief kan (als het zover is) een deel gebruiken rond een kantineachtige ruimte, links van de achteringang. Maar eerst moeten er voor de brandweer in het nog diverse veiligheidsvoorzieningen aangepast worden, voordat De War het volledig kan gebruiken, en wij erin kunnen.

Elkaar leren kennen
Eindelijk zie je eens welk gezicht er bij een naam hoort, en je komt met elkaar in gesprek over van alles en nog wat. Dat is het leuke van zo’n middag, zo blijkt. Leuk is zo om Tanja met haar jonge gezin te zien.


Dat geldt nog extra voor een gezellige nazit die wij hebben met 20 mensen met een glas erbij. En een heerlijk stukje kaas, persoonlijk door onze opperkaassnijder Jos geproduceerd! Naar schatting zijn er 50 a 60 mensen geweest, ook wat nieuwe leden en geïnteresseerden. Je hoopt altijd op nog meer aanwezigen, maar dat blijkt toch lastig aangezien een deel van de leden op deze dag op vakantie is.

Dank aan de helpers!
Dit kon natuurlijk alleen maar door veel hulp: van Eddy, Gert, Henk en Joke als rijders, van Aad, Alexander en Marieke, Felice en Gini, Tineke, Rosita, Gea en Jos.