Kruidige stoof & stamp

Veganistisch hoofdgerecht voor 2 à 3 personen

Ingrediënten:

Voor de stoof:

  • 1 bos Red Russian bladkool of boerenkool
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote vleestomaat of een klein blikje tomaten
  • 1 klein blik kikkererwten
  • 2 handjes rozijnen
  • ras-el-hanout (7-kruiden-poeder) naar smaak

Voor de stamp:

  • 500 gram biologische aardappelen, gewassen
  • 1 bosje zuring (ca. 50 gram)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • eventueel: in ringetjes gesneden bosui

Bereidingswijze:

Snijd de kool en stoof die in de olie. Snijd intussen de tomaat en voeg die samen met de andere ingrediënten toe. Laat nog een poosje stoven.

Snijd intussen de aardappelen in stukjes en kook ze gaar. Snijd het bosje zuring fijn, en voeg het samen met de olie toe. Stamp dit tot een grove puree. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Schep beide gerechtjes op mooie borden en garneer eventueel met de ringetjes bosui.

Bron: Eigen recept van Monique Brouwer