Ingrediƫnten:
- 350 gram kikkererwten
- 1/2 rode peper, in ringetjes
- 1 kleine pompoen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- een scheutje olie
- 1 theelepel mosterdzaad
- kaneelstokje of beetje kaneel
- 1 theelepel geelwortelpoeder
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- 400 mililiter kokosmelk
- zout
- 1 theelepel garam masala
- limoen
- 1/2 bosje koriander
Bereidingswijze:
Laat de kikkererwten 24 uur weken. Spoel ze daarna goed af. Doe ze met vers water in een pan en kook de kikkererwten in ongeveer 40 minuten gaar.
Snijd het pepertje in ringen. Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 3 cm. Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een pan en bak de peper, het mosterdzaad en het kaneelstokje op halfhoog vuur even aan tot het mosterdzaad gaat ‘springen’. Voeg de ui en knoflook toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg alle kruiden behalve de garam masala toe en bak 2 minuten mee. Schep er de pompoen en de kokosmelk door en laat met de deksel op de pan in circa 10 minuten garen. Roer de kikkererwten erdoor en breng op smaak met zout, garam masala, wat limoensap en ruim verse koriander.
Lekker met rijst en evt. een salade.
Tip: Als je een hooikist hebt kun je de kikkererwten nadat ze aan de kook zijn gebracht ook daarin gaar laten worden. Na ongeveer drie uur zijn ze gaar. Door gebruik te maken van een hooikist bespaar je energie. Als je een kokendheet gerecht in een hooikist zet, blijft de hitte lang bewaard. Hierdoor wordt het gerecht langzaam gaar.