Vegetarisch hoofdgerecht, voor 4 personen
Ingrediƫnten:
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel kokosolie
- koffielepel kurkuma
- 1 middelgrote knolselderij
- 1 middelgrote oranje pompoen
- 2 liter water
- 4 biologische kruidenbouillonblokjes
- 1 ei
- peper, shoyu (of zout)
- mespunt cayennepeper
- zure room
- takje peterselie
Bereidingswijze:
Knoflooktenen fruiten in de kokosolie en de kurkuma erbij doen. Vervolgens de in stukken gesneden knolselderij en pompoen toevoegen.
Vervolgens 2 liter water en de bouillonblokjes erbij doen. Laten garen en pureren met de staafmixer. In de kokende soep een ei breken en de soep direct opnieuw pureren (anders ziet het er geschift uit). Daarna op smaak brengen met peper en cayennepeper. Proeven en kijken of je er nog wat zout of shoyu, kurkuma of cayennepeper bij moet doen.
Vlak voor het serveren een koffielepel zure room in de opgediende soep doen. Vervolgens nog een takje peterselie toevoegen.
Dit recept komt uit Weten van (H)eerlijk eten (deel 1) van Rineke Dijkinga.
Rineke Dijkinga is orthomoleculair en natuurgeneeskundige. De ingrediƫnten in haar recepten zijn zorgvuldig gecombineerd zodat ze zorgen voor een optimale energie, gezondheid en een gezond gewicht.