Knapperige snijbiet met knoflook en pijnboompitjes

 

Totale tijd: 15 min

Porties: 1 personen

Ingrediƫnten

  • 500 gr snijbiet
  • 2 tenen knoflook fijn gehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • handje pijnboompitjes geroosterd
  • peper
  • zout
  • 1 el olijfolie

Instructies

  1. Snij de stengels van de snijbiet los van de bladeren. De stengels hebben wat langer nodig in de wok dus handiger om die apart te doen.
  2. Vervolgens snij je de stengels in stukjes en de bladeren rol je even op en snij je vervolgens in repen.
  3. Verhit de wok met de olijfolie en bak hierin de ui en de knoflook tot glazig. Bak tot glazig en voeg dan de stengels toe van de snijbiet. Roerbak die voor een minuutje of vijf of tot ze knapperig maar wel wat zachter zijn. Voeg het blad toe en bak dit mee tot het blad geslonken is (beetje zoals spinazie)
  4. Breng op smaak met zout en peper en strooi voor het serveren de pijnboompitjes eroverheen.