Kijk eens bij projecthuis Madiba

Madiba noemt zich een ‘maatschappelijk centrum nieuwe stijl’. Het ligt aan de rand van Liendert, bij het Valleikanaal. ‘Madiba’ is de clannaam van Nelson Mandela die de oprichtster inspiratie geeft.

Zij hebben ruimtes vooral onderin het gebouw op de hoek van Liendertseweg en het Valleikanaal. Daar leggen zij nu ook een steiger aan voor kanoërs. Buiten is een aardig terras met zicht op het water. Binnen is er een biologisch restaurant.

Jana Lamoen legt uit hoe Madiba werkt. Op de begane grond van het gebouw zijn er appartementen en bovenin zit een school, het Axia College. In de benedenruimte zit een biologisch restaurant en zalen voor tal van andere activiteiten. Daar maken zij nu mooi gebruik van voor allerlei initiatieven op het gebied van sport, educatie, zorg en gezond eten.

Zij werken er met tientallen vrijwilligers voor integratie en taalhulp van asielzoekers, huiswerkbegeleiding van kinderen en tieners, EHBO-cursus, begeleiding van mensen met een handicap. En ze organiseren sportteams. Zij hebben ook nette vergaderruimtes die zij verhuren.

Het biologisch restaurant is dinsdag tot/met zaterdag van 11 tot 17 uur open, en na corona ook ’s-avonds op vrijdag en zaterdag.  Kijk verder op projecthuismadiba.nl .

Omdat zowel Madiba als het Voedselkollektief biologische voeding belangrijk vinden, kunnen wij samenwerking onderzoeken. Gezien hun professionele keuken en restaurantruimte kun je onder meer denken aan kook workshops.