Indiase koolcurry

Vegetarisch hoofdgerecht

Ingrediƫnten:

  • 3 el arachide- of andere olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el Indiase currypasta
  • 300 g witte kool of spitskool in repen
  • 1 winterwortel, in repen
  • 1 kleine knolselderij, geschild, in blokjes
  • 300 ml kokosmelk
  • 125 g cashewnoten
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringen

Bereidingswijze

Verhit de olie en fruit hierin de ui. Roer de currypasta erdoor en bak deze circa 2 minuten mee. Voeg de kool, winterwortel en knolselderij toe en roerbak circa 5 minuten. Giet de kokosmelk erbij, reng aan de kook en stoof zachtjes circa 20 miuten met het deksel op de pan. Voeg zout naar smaak toe. Rooster de cashewnoten in een droge hete koekenpan. Bestrooi de curry vvoor het serveren met de noten en de bosui.

Serveer met rijst en/of naanbrood.