Ghuivetch

Vegetarisch hoofdgerecht, voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 theelepels zonnebloemolie
  • 1 middelgrote, fijngehakte ui
  • 4 diagonaal gesneden bleekselderijstelen
  • 3 theelepels geraspte mierikswortel
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 450 gram maïs
  • 100 gram grofgehakte walnoten
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  • 1 theelepel dille
  • 1,5 dl bouillon
  • 225 gram in reepjes gesneden rode kool
  • shoyu of zout
  • zwarte peper

Voor de garnering:

  • zure room of yoghurt

Dien erbij op:

  • gebakken of gekookte aardappelen

Bereidingswijze:

Verhit de olie en fruit de uien in 4-5 minuten gaar. Fruit bleekselderij, mierikswortel en paprikapoeder 2 a 3 minuten mee. Roer er dan maïs, walnoten, kruiden en bouillon doorheen en kook het in een dichte pan 10 minuten zachtjes door. Voeg de rode kool toe en laat alles nog 10 – 15 minuten koken. Maak de ghiuvetch op smaak af met shoyu of peper.

Garneer met de zure room of yoghurt en dien het heet op samen met de aardappelen

Dit recept komt uit Gezond koken van Sarah Brown. Dit vegetarische recept is geïnspireerd door de Roemeense keuken.