Vegetarisch hoofdgerecht, voor 4 personen
Ingrediƫnten:
- 2 grote courgettes
- 300 g gemengde noten
- 2 uien
- 100 g geraspte kaas
- kerriepoeder naar smaak
- 1 el bouillonpoeder / 1 bouillonblokje
- beetje olijfolie
- evt. beetje zout
Bereidingswijze:
Was de courgettes en snijd ze doormidden. Hol de helften uit met een lepel. Bewaar het vruchtvlees. Leg de uitgeholde helften 1 a 2 minuten in kokend water, zodat ze minder hard zijn. Haal ze uit het water en leg ze in een ovenschaal.
Hak het vruchtvlees van de courgettes fijn en stoof samen met de fijngehakte ui en kerriepoeder in een beetje olijfolie. Hak de noten fijn en vermeng met het courgettemengsel. Breng evt. verder op smaak met wat zout. Vul de courgettehelften met dit mengsel en strooi hier de kaas overheen. Giet een bodempje water in de ovenschaal en los hierin wat bouillonpoeder op.
Zet ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 150 – 200 graden.
Lekker met rijst en een salade.