Geroosterde minibieten met balsamicodressing

4 personen – 45 min – vegetarisch

Ingrediënten:
500 g minibietjes
200 g (steen)zout
2-3 takjes tijm
50 g boter
3-4 eetlepels balsamicoazijn

Extra benodigd: Aluminiumfolie

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 °C, gasstand 4.

Was de bietjes en snijd het blad af, laat wat van steeltjes en de wortel zitten. Dep ze droog.
Leg een groot stuk aluminiumfolie op een bakplaat en spreid het steenzout in het midden uit. Druk de bietjes in het steenzout, trek de takjes tijm in korte stukjes en strooi ze erover. Verfrommel de folie en draai de randen in elkaar om de bietjes in te sluiten.

Bak de bietjes 15-20 minuten in de oven, tot ze zacht zijn. Neem ze uit de oven, vouw de folie open en laat ze iets afkoelen. Trek keukenhandschoenen aan om vlekken te voorkomen en schil de bietjes terwijl ze nog warm zijn met een dun mes. Snijd elke biet verticaal doormidden.

Verhit de boter in een braadpan tot hij schuimt, schep dan de bietjes erdoor en bak ze onder regelmatig omscheppen een aantal minuten in de boter, tot ze glanzen.

Blus ze af met de balsamicoazijn en laat hem inkoken tot een stroperige saus.

Serveer de bietjes warm of op kamertemperatuur.