Deze super kleine en schattige kooltjes heten flower sprouts maar worden ook vaak kalettes genoemd. De groen paarse mini kooltjes zijn een kruising tussen boerenkool en spruitjes en zitten boordevol vitaminen.
Ingrediënten:
- 500 gr kruimige aardappelen
- 50 ml warme melk
- 20 gr roomboter
- 80 gr geraspte kaas
- 250 gr flower sprouts
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl tijmblaadjes
- 8 zongedroogde tomaten peper en zout
Bereidingswijze:
- Maak puree van de aardappelen., met melk-boter-geraspte kaas en lekker veel peper.
- Zet ondertussen de oven aan op de grillstand en 200 ̊C.
- Spoel de flower sprouts in een slacentrifuge en slinger ze goed droog. Verwijder dan de harde uiteinden. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Verdeel de flower sprouts en knoflook over een bakplaat. Giet er 2 eetlepels olie uit het potje van de zongedroogde tomaten overheen en bestrooi met wat zout.
- Schuif de bakplaat in de oven en rooster de sprouts in ongeveer 10 minuten goudbruin en knapperig in de oven. Draai ze halverwege om.
- Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Meng de flower sprouts en tomaatjes met de tijm door de aardappelpuree. Schep dit op de borden.