Gekruide boerenkool in klappermelk

Ingrediƫnten

  • 1 witte ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 1/2 tl kentjoer (laos, galanga)
  • 1 tl koenjit (geelwortelpoeder)
  • 2 tl ketoembar (gemalen koriander)
  • 1/2 liter santen (kokosmelk)
  • 2 salambladeren (Indonesische laurier)
  • 500 gram boerenkool

Bereidingswijze

Start met de boemboe:

Snij 1 witte ui en 5 teentjes knoflook fijn. Wrijf deze met 1/2 tl kentjoer, 1 tl koenjit en 2 tl ketoembar tot een pasta fijn, bijvoorbeeld in een vijzel.

Daarna:

Breng 1/2 liter santen in een grote pan aan de kook. Roer de boemboe erdoor met 2 salambladeren en 500 gram gesneden boerenkool. Voeg zout naar smaak toe.

Laat het gerecht met deksel op de pan in 15 minuten gaar worden. Let op dat het niet te droog wordt!

Tip

Lekker met rijst.