Ingrediënten:
- 80 gram (of meer) gewassen brandneteltoppen
- 1 gesnipperde ui
- 1 geschilde en in blokjes gesneden aardappel
- 1 liter water
- 1 bouillonblokje
- Roomboter of olie
Bereidingswijze
Zoek een plek waar lekkere sappige brandnetels staan, ver weg van drukke wegen. Pluk de brandneteltoppen.
Was de brandnetels in ruim koud water. Smoor 1 gesnipperde ui in een klont roomboter of een scheut olie, voeg de in blokjes gesneden aardappel toe. Laat even glazig worden. Voeg het water en het bouillonblokje toe en laat 10-15 minuten koken. Doe er dan de brandnetels bij en laat 5 minuten meekoken. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Afmaken met zout en peper naar smaak. Eventueel opdienen met een dotje crème fraîche of een scheutje plantaardige room.
Dit recept is een variatie op een recept op Wild Pluk Wiki, hier vind je ook een recept voor brandnetelpesto.