Boerenkoolchips met edelgist

Ingrediƫnten

  • Boerenkool
  • Edelgistvlokken of andere kruiden naar smaak
  • Zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 105 graden.

Haal het blad van de boerenkoolstengels en houd het in mooie grote stukken. Was en dep het boerenkoolblad droog.

Wrijf de bladeren goed in met olijfolie en strooi er de edelgist (of andere kruiden) en een beetje zout overheen. Wrijf het ook goed tussen de bladeren!

Leg de bladeren op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg dat ze elkaar niet raken. Doe de bladeren 15 minuten in de oven, draai dan de bladeren om en plaats ze voor 5 minuten terug in de oven. Mochten ze nog niet helemaal knapperig zijn, plaats ze dan iets langer in de oven terug.

Tip

Laat de boerenkoolbladeren afkoelen, dan worden ze nog knapperiger.
En vervang de boerenkool eens met palmkool, ook erg lekker!