Bezoek NVWA

Recent hebben wij bezoek gehad in de winkel van een man van de NVWA die informatie vroeg en opmerkingen maakte. Wij hebben daar inmiddels al actie op ondernomen.

Aandachtspunten

Punt was de hoge zuiveltemperatuur. Door de coronacrisis hebben wij eerder de flessen in de krat gezet bij het klaarmaken van de bestellingen. Nu zetten wij de flessen gelijk in de koeling tot het Voko-lid de bestelling ophaalt. Rundvlees met een gepasseerde THT-datum was een ander. Weliswaar zegt die datum niks over eventueel bederf want het blijft allemaal diep bevroren, maar de smaak kan achteruit gaan. Al eerder vonden wij dat heel ongewenst en hebben we er op ingegrepen zoals in een eerdere weekmail gemeld.

Verdere acties

Natuurlijk doen wij ons best zorgvuldig te zijn. Kaas wordt in tussen de winkeldiensten van donderdag op vrijdag terug in de koelkast gezet om vraat van de muizen te voorkomen. Aan rauwe melk zijn wij nooit begonnen. Vlees wordt in isolatieboxen getransporteerd. Maar het was wat ingewikkeld geworden door de coronamaatregelen. Wel gaan wij verder kijken naar de kwetsbare punten van bederfelijke spullen en daar maatregelen op zetten.