Vegetarisch voorgerecht, voor 4 personen
Ingrediƫnten:
- 1 el boter
- 1 grote witte prei, alleen het wit en lichtgroene deel gebruiken en in stukjes van 2.5 cm snijden
- 1 liter kippenbouillon of groentebouillon
- 1 middelgrote aardappel, geschild en in 2.5 cm stukjes gesneden
- 1 bosje verse asperges van ongeveer 1/2 kg, breek de houtige bodems af en snijd de stengels in 2.5 cm stukjes
- 80 ml zure room of sojaroom
- zout en peper
- 2 el gehakte bieslook
Bereidingswijze:
Smelt de boter in een middelgrote pot op matig laag vuur. Voeg prei toe en bak al roerend gaar in ongeveer 10 minuten.
Voeg de bouillon en aardappelen toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager, voeg de asperges toe (bewaar wat topjes) en laat alles zachtjes koken tot de aardappelen en asperges gaar zijn, een 10 tot 15 minuten.
Pureer de soep met een handmixer. Voeg de aspergetopjes toe. Laat nog een paar minuten koken. Klop er nu de zure room door, proef en breng verder op smaak met peper en zout.
Schep de aspergesoep in soepkommetjes, garneer met het bieslook en dien op met zelfgemaakte broodkorstjes.
Bron: Ons Gezond Kookboek