Actualiteiten Voedselkollektief mei 2019

De Amersfoortse Jessy en Nicky Kroon van Zero Waste Project mochten niet alleen Willem-Alexander en Maxima wat vertellen, maar zij hebben ook hun winkeltje geopend aan de Mooierstraat.

Daarin bieden zij allerlei zaken aan om het thuis met veel minder verpakkingsmateriaal te doen – helemaal in lijn met hun boek ‘Het Zer0 Waste Project’.

Stimuleert zo’n winkel nu juist niet het consumentisme?
“Veel producten die wij hier bieden zijn anders moeilijk bereikbaar voor veel mensen. Het helpt hen om verpakking te minderen. Bovendien gaan wij ook workshops aanbieden hierover. Wij bieden hier ook bijvoorbeeld shampoo en wasmiddel die je hier kunt tappen, aldus een van de dames.”

Opwekkend dat zoveel jonge mensen bezig zijn met duurzaamheid, vind ik. Een compliment waard voor dit initiatief dus. Ook een gezellige opening trouwens. En ja, jullie reporter heeft bij de gezellige opening nog een verantwoord drankje en hapje gescoord. Lekker! Niet uit onderstaande jerrycan hoor, haha.

Werkmiddag De War zondag 12 mei 13 uur
Help even mee bij De War om daar de zaken weer op orde te brengen die zondagmiddag. Naast de winkelruimte gebruiken wij tenslotte ook hun andere ruimtes als kantoor voor infoavonden en De Binnentuin voor een etentje. Guus de Breeje regelt het ter plekke.

Duurzame Driedaagse 2019
In oktober vindt de Duurzame Driedaagse plaats in Amersfoort. Daar kan het Voko natuurlijk een leuke bijdrage aan leveren. Maar dan moeten er wel enkele mensen wat aan organiseren. Wie wil daar wat aan meehelpen? Mail info@voedselkollektief.nl