Gezellige workshop ‘Kruidenolie maken’

Acht mensen verzamelen zich afgelopen zondagmiddag in het Moesbos (Arnhemseweg) rond een kop kruidenthee met worteltaart. Ook aardig om elkaar zo beter te keren kennen.


Ruth van der Vliet (voormalig Vokolid) vertelt over de opzet van het Moesbos dat er werkelijk zeer geordend uit ziet. “Ja, ik heb echt eerst een plan gemaakt, en tegels als randen in de grond gewerkt voor goede afscheiding van de perkjes met kruiden. Het kost ook jaren om op dit punt te komen.

Ruth toont ons de verschillende kruidenbedden: lievevrouwebedstro, akoniet, majoraan en nog veel meer. “Soms ga ik op pad met een schepje, en als ik dan iets nieuws zie onderweg, graaf ik het uit en ga het ermee proberen.” Tussen de bedden scharrelen 3 loopeenden door die de slakken weg-eten; handig!

Een selectie van (1 dag) gedroogde kruiden ligt voor ons klaar. Wij maken onze keuze en gaan het fijn snijden. De kruidengeur gaat aan je vingers hangen natuurlijk; dat hoort erbij. En dan kun je ze in het flesje stoppen. Daarna aanvullen met goede olie, label erom en 2 weken laten staan. Dat is het werk.

Ben benieuwd hoe dat gaat smaken over de salade of over ‘de aardappeltjes uit de oven’.