De Glinstertuin

De Glinstertuin

Fraai vormgegeven biologische bloementuin, met een oppervlakte van 7.000 m2,  in de vredige stilte, ten zuiden van het dorpje De Glind. De tuin is zeven jaren geleden omgevormd van weiland naar belevingstuin, nu wordt het omhuld door een stelsel van beuken- en meidoornhagen, met daarbinnen hofjes en paadjes.

In de Glinstertuin vind je een grote moestuin, waar je de seizoenen met haar specifieke teelten kunt volgen. Vanaf eind maart wordt er gezaaid (zoals wortelen, peultjes, tuinbonen), terwijl er ook vaste planten (zoals aardbeien, artisjokken, rabarber) groeien. Ook bijzondere/vergeten groenten worden geteeld, zoals pastinaak, palmkool, winterpostelein.

De kleurrijke bloementuin, tevens pluktuin, ligt aan de westkant, met vaste planten, één en tweejarigen (zoals zonnebloemen, asters, bergkorenbloem, rudbeckia’s, grassen e.d.); voornamelijk snijbloemen. Je kunt een bos door ons laten samenstellen, of (in overleg) zelf een boeket bij elkaar plukken ! In de boomgaard kun je kennismaken met uiteenlopende soorten bomen en struiken die eetbare vruchten dragen.

In de tuin kan je rondkijken, ideeën opdoen en lekker zitten, genieten van de rust, de vogels, in een landschap omgeven door prachtige bomenlanen, akkers, beekjes. Het Glindhorsterpad (klompenpad) loopt langs de tuin, en kruist dichtbij ook het Snorrenhoefpad. Er zijn organische muren met binnencirkels opgetrokken, waar vogels, insecten en andere kleine dieren huizen, en waarbinnen je beschut kunt zitten. De bloemrijke tuin wordt druk bezocht door bijen, hommels en vlinders, en vormt mede daardoor een uitstekende locatie om mooie foto’s te maken ! Tevens is de tuin geschikt voor yoga, meditaties e.d.

Educatie vormt, naast schoonheid en natuurbeleving, een belangrijk onderdeel. Een kruiden-/thematuin ingericht met de volgende elementen:

  • planten voor culinair gebruik
  • planten voor medicinaal gebruik
  • verfplanten
  • meditatie-tuin; stilteplek, omgeven door naaldbomen

De bovengenoemde thema’s worden met bordjes bij de planten toegelicht (toepassing en werkzaam deel van de plant met symbolen).

Vanwege de diversiteit in planten, groenten en thema’s, is de tuin voor (kleine-) kinderen en scholieren ook geschikt. De producten die in de tuin geteeld worden zijn verkrijgbaar. Het dorp De Glind bezit een kinderboerderij, restaurant (Dok 14), manege, SVR-camping (Folda) en openlucht-zwembad. We kunnen regelmatig vrijwilligers plaatsen !

Praktische informatie:

De Glinstertuin, Boshuisweg (tegenover fruittuin Très Jolie), De Glind
** Verboden voor honden

Openingstijden:

van 15 april tot 1 oktober
Ma-di-do-vr-za van 11.00 – 16.00 uur.

Tussen 1 oktober en 15 april is de tuin op afspraak te bezoeken.

Contact-adres

Henk Linde, L.Nicasiusdwarsstraat 8, 3818 ND Amersfoort
henklinde@ziggo.nl  tel. 0634306262