Bezoek aan kwekerij A8 te Doorn zaterdag 10 juli 14 – 16 uur

Laetitia en Willem ’t Hooft ontvangen ons graag op hun mooie kwekerij in Doorn! Adres: Achterweg 8, 3941PS Doorn

Start met een kopje koffie/thee op het terras, waar Willem al het een en ander zal vertellen over het ontstaan en de ontwikkeling van hun bedrijf en aansluitend krijgen we een rondleiding over het terrein en de kassen. In het verhaal over tomatenrassen kunt alvast wat lezen over de speciale deskundigheid bij A8.

Graag aanmelden
Meld je aan op info@voedselkollektief.nl. Graag aangeven of je eigen vervoer hebt en of er nog iemand met je mee kan rijden.

A8 tomaten
Sinds enkele jaren proberen wij hier op de A8 zaadvaste tomaten-rassen uit; rassen uit de collectie van Jan Velema , De Oertuin  , Bingenheimer Saatgut en Reinsaat.  Er komen elk jaar nieuwe bij en er vallen elk jaar rassen af die niet geschikt zijn. Wij  letten hierbij op smaak , stevigheid , ziektes, groei- eigenschappen enz. en ook of ze geschikt zijn voor de verkoop.

 

De tomaten- planten zijn op ons aanbod ingedeeld naar vruchtgrootte en vruchtvorm.

Zo zijn er kerstomaten, pruimtomaten , gewone tomaten, vleestomaten en Coeur de Boeuf en krenttomaten.

Er zijn een tweetal rassen die geschikt zijn om buiten te laten groeien; dit zijn : TAMINA, de gewone rode tomaat en YELLOW CURRENT een nog wilde krenttomaat. De tomaten die geen echte buitenrassen zijn, kunnen wel buiten maar het is oppassen met kou ’s nachts,

maar ook vooral voor vocht, dus afdekken bij regen en nattigheid. Vocht , daar kunnen tomaten echt niet tegen, dus ook niet van bovenaf gieten op het blad en de stengels, maar alleen de aarde begieten !

En heb je alleen de beschikking over een vensterbank achter het keukenraam?

Daar kan ook prima een tomatenplant, hoor, als die maar de ruimte heeft !